08.08.2018.

NA KOVAČIMA OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE ROĐENJA ALIJE IZETBEGOVIĆA

NA KOVAČIMA OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE ROĐENJA ALIJE IZETBEGOVIĆA

Sarajevo, 8.8.2018.godine: U organizaciji Asocijacije mladih SDA, Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sa delegacijom SDA, danas je na Šehidskom spomen-obilježju na Kovačima položio cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine i osnivača SDA Alije Izetbegovića obilježavajući godišnjicu njegovog rođenja.

Uime Federalnog ministartva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, cvijeće je položio ministar Salko Bukvarević.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA je u Memorijalnom centru Kovači pokazao seriju fotografija koje prate život Alije Izetbegovića.

- Privlačile su ga velike ideje, revolucije. U jednom momentu je bio privučen komunizmom, ali ne zadugo – kazao je Izetbegović, dodavši da se Alija od komunizma udaljio zbog ateističkog odnosa.

Za svog oca Aliju kaže da je mnogo čitao, a naročito ga je zanimalo mjesto islama i muslimana u svijetu koji se tada mijenjao.

- Bio je idealista, a u načinu na koji je provodio to djelo je bio suhi racionalista. Strpljiv čovjek. Jučer je otvoren taj iluminirani bedem pa sam ja uporedio Aliju sa bedemom – izjavio je Izetbegović.

Kabinet Ministra

 

 

 

SJEDIŠTE
MINISTARSTVA

Adresa: Hamdije Ćemerlića 2
71000,Sarajevo

Tel: +387 33 21 29 32
Tel: +387 33 21 29 33
Fax: +387 33 22 26 79

E-mail:  kabinet@fmbi.gov.ba

TELEFON ZA
INFORMACIJE

BROJ ZA PRIJAVU
LAŽNIH KORISNIKA