09.10.2017.

MINISTAR BUKVAREVIĆ OTVORIO 14. SPORTSKE IGRE RVI FEDERACIJE BIH U FOJNICI

MINISTAR BUKVAREVIĆ OTVORIO 14. SPORTSKE IGRE RVI FEDERACIJE BIH U FOJNICI

U subotu i nedjelju 07. i 08.10.2017. godine, u Fojnici održane 14. sportske igre Ratnih vojnih invalida Federacije BiH – Zeničko -  dobojski kanton sveukupni pobjednik.

Savez ratnih vojnih invalida Zeničko - dobojskog kantona sa 46 bodova sveukupni je pobjednik 14. sportskih igara RVI Federacije BiH, koje je ovog vikenda uspješno u Fojnici organizovao federalni savez RVI, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkoga rata, a tehnički domaćin bio je savez Kantonalni RVI Srednjobosanskog kantona. Sportisti Zeničko - dobojskog kantona, četvrti put uzastopno su bili najbolji na ovim igrama pa im je pehar sveukupnog pobjednika trajno ostao u vitrinama.

14. sportske igre RVI Federacije BiH je otvorio ministar doc.dr Salko Bukvarević, a prisutnima se obratio predsjednik Saveza RVI Federacije BIH, Esad Delić, koji je istakao da su gazije ratni vojni invalidi najzaslužniji u odbrani Bosne i Hercegovine, poslije šehida i poginulih boraca.

- Šehidi su temelj Bosne i Hercegovine, a ratni vojni invalidi su stubovi Bosne i Hercegovine – rekao je Delić

U konkurenciji oko 300 sportista iz sedam kantona većeg bh. entiteta, ekipe iz Zeničko - Dobojskog kantona prva mjesta su osvojile u sjedećoj odbojci, streljaštvu i bacanju kugle, drugoplasirani su bili u malom nogometu, stonom tenisu i šahu, a četvrti u pikadu i ribolovu.

Uz pobjedničke pehare uručene su im i medalje, a od organizatora igara ministra Bukvarevića, te federalnog saveza RVI došle su čestitke za ostvarene rezultate kao i želje da se, kako reče predsjednik Federalnog saveza RVI Esad Delić, ovi odabrani predstavnici armije od 30-ak hiljada ratnih vojnih invalida BiH, dogodine opet sretnu u zdravlju i sreći.

Heroji u ratu, branioci koji su dijelove svojih tijela utkali u temelje domovine kad je bilo najteže i na ovaj način su, kroz takmičenja i druženje pokazali sportski duh, ljudsko dostojanstvo i spremnost da se nastave uspješno boriti i sa životnim problemima u miru.

Kabinet ministra

SJEDIŠTE
MINISTARSTVA

Adresa: Hamdije Ćemerlića 2
71000,Sarajevo

Tel: +387 33 21 29 32
Tel: +387 33 21 29 33
Fax: +387 33 22 26 79

E-mail:  kabinet@fmbi.gov.ba

TELEFON ZA
INFORMACIJE

BROJ ZA PRIJAVU
LAŽNIH KORISNIKA