03.10.2017.

SASTANAK MINISTARA BUKVAREVIĆA SA DELEGACIJOM MINISTARSTVA ZA PITANJA BRANITELJA U VLADI POSAVSKOG KANTONA

SASTANAK MINISTARA BUKVAREVIĆA SA  DELEGACIJOM MINISTARSTVA ZA PITANJA BRANITELJA U VLADI POSAVSKOG KANTONA

Dana 03.10.2017. godine ministar doc.dr Salko Bukvarević održao je sastanak u sjedištu Ministarstva sa ministrom i delegacijom ministarstva za pitanja branitelja u Vladi Posavskog kantona, na temu provedbe Zakona o kontroli zakonitosti i rješavanja zahtjeva ratnih vojnih invalida. 

Na sastanku je dogovoreno da će se saradnja nastaviti kroz konkretno rješavanje zahtjeva ratnih vojnih invalida, na način da se  Zakon o kontroli zakonitosti provodi u svim kantonima podjednako.

Predstavnici kantonalnog ministarstva za pitanja branitelja u Vladi Posavskog kantona, otvorili pitanje pomoći braniocima – povratnicima u manji BH entitet, odnosno u Doboj, Bosanski Šamc, Derventu, Bosanski Brod i druga mjesta koja graniče sa Posavskim kantonom. 

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata doc. dr. Salko Bukvarević je još jednom naglasio da su svi grantovi u okviru Ministarstva podjednako pristupačni svim braniocima na teritoriji BiH i da svi mogu aplicirati na grantove koje raspisuje Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata.

- Nastavljamo dobru saradnju kao i do sad, jer smo mi braniteljski servis i sve probleme riješavati ćemo dijalogom – naveo je ministar Bukvarević.

Kabinet ministra

 

 

SJEDIŠTE
MINISTARSTVA

Adresa: Hamdije Ćemerlića 2
71000,Sarajevo

Tel: +387 33 21 29 32
Tel: +387 33 21 29 33
Fax: +387 33 22 26 79

E-mail:  kabinet@fmbi.gov.ba

TELEFON ZA
INFORMACIJE

BROJ ZA PRIJAVU
LAŽNIH KORISNIKA