15.06.2017.

Reisu-l-ulema primio ministra Salku Bukvarevića i predstavnike boračkih udruženja

Reisu-l-ulema primio ministra Salku Bukvarevića i predstavnike boračkih udruženja

Sarajevo, 15. juni 2017. (MINA i kabinet ministra) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi Federacije BiH Salku Bukvarevića, savjetnika premijera Vlade FBiH Fikreta Prevljaka i predstavnike koordinacije  udruženja boračkih organizacija Šerifa Patkovića, Almina Škrijelja, Esada Delića i Sabahudina Ramića.

Gosti su Reisu-l-ulemu upoznali sa izazovima s kojima se ova populacija susreće i mjerama koje država poduzima kako bi se pravedno riješio njihov status.

Reisu-l-ulema je sa svoje strane izrazio interesovanje za položaj boračke populacije i istako da je Islamska zajednica u BiH spremna uraditi sve što je u skladu s njenim mogućnostima kako bi pomogla ovoj kategoriji društva koja nas je sve zadužila.

U znak zahvalnosti za podršku koju im pruža u iznalaženju rješenja za poboljšanje položaja boračkih kategorija ministar Bukvarević je u ime delegacije našem Saborcu i Reisu-l-ulemi dr. Husein efendiji Kavazoviću uručio spomen Plaketu Armije Republike Bosne i Hercegovine.

SJEDIŠTE
MINISTARSTVA

Adresa: Hamdije Ćemerlića 2
71000,Sarajevo

Tel: +387 33 21 29 32
Tel: +387 33 21 29 33
Fax: +387 33 22 26 79

E-mail:  kabinet@fmbi.gov.ba

TELEFON ZA
INFORMACIJE

BROJ ZA PRIJAVU
LAŽNIH KORISNIKA